Croissant, kecskesajtos rántottával
Szeretem az egyszerű ötleteket.
Nem kell mindig mindent túlcsavarni. Reggelinél főleg nem.
Nem árt azonban ha a megszokott rántotta - tükörtojás-lágytojás-pirítós zsinór végét megrázzuk picit, hogy valami (új)hullám szaladjon végig rajta.
Ezt az ötletet egy fiatal ír gasztro(sztár)bloggernél láttam, az instagram galériájában, múlt héten.
Azonnal megtetszett, azonnal megcsináltam, azonnal átvettem.
Ha nem is azonnal, de most megosztom.
Holnap reggel rakjátok ezt a konyhaasztalra!
Hozzávalók (fejenként):
- 1 vajas croissant (mindenképp friss)
- kevés rukkola
- kevés olívaolaj
- 1 tojás
- kecskesajt
- só
- bors
Csináljunk rántottát, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, reszeljünk bele egy nagyon kevés kecskesajtot.
A croissant egy picit melegítsük fel, vágjuk ketté, a rukkolát fröcsköltjük be egy kevés olívaolajjal, rakjuk a croissantba, halmozzuk rá a rántottát, és morzsoljunk rá a finom házi/termelői kecskesajtból.
Ezt meg lehet bolondítani egy kevés szárított paradicsommal is (rántottába vagy a rukkola mellé).