Nagy Sándor: Hódítás...a konyhában

2012. augusztus 17.

Rizses tonhalsaláta

Rizses tonhalsaláta

Szerdán jöttem vissza Londonba, 3 hét magyarországi kiruccanás után.
Három hét hosszú idő - és ha otthon vagyok azért kalóriákban is gazdag. 

Így eszembe sem jutott húst csinálni tegnap, valami gyorsat, könnyűt, egyszerűt szerettem volna helyette.
Egyedüli problémát a pilau rizs fűszerkeverék okozhat, de ezt simán helyettesíthetitek ötfűszerrel vagy egy csipetnyi curryvel.

Hozzávalók:

  • előfőzött zacskós rizs 
  • 1 tonhal konzerv
  • 1 zsenge zöldbab konzerv
  • 2 szál újhagyma
  • 1 db édeskrumpli
  • pilau rizs fűszerkeverék
  • só, bors

A rizst tíz perc alatt főzzük puhára, szűrjük le, tegyük egy mély tálba. Az édeskrumplit vágjuk közepes darabokra, főzzük puhára majd adjuk a rizshez. A hagymát vágjuk apróra, szintén mehet a rizsbe. A babot tegyük forró serpenyőbe és kicsit süssük le, majd mehet a rizsbe, végül a tonhalat (a vizet jól nyomkodjuk ki belőle) adjuk hozzá az egészhez. Ízlés szerint egy picit le is süthetjük serpenyőben.

Az egészet fűszerezzük, jól keverjük össze és hagyjuk hűlni.
Vigyázzunk: tálalás előtt ne legyen hideg, mert a rizs hamar ki fog száradni.

A végén mehet rá egy kevés petrezselyem vagy friss koriander. 

Rizses tonhalsaláta
tovább olvasom ->

Címkék: saláta tonhal Recept

süti beállítások módosítása