Nagy Sándor: Hódítás...a konyhában

2013. február 10.

Az Ördög Pirítósa

A következő recept az első a kolbászos sorban. Az Ördög Pirítósának hívom, mert egy picit csípősebb a kelleténél, de a balzsamecet (vagy barna szósz) kellően kiegyenlíti, így nem kell attól félnünk, hogy paprikás-hagymás szájjal megyünk a munkahelyre hétfő reggel.

Mondjuk ettől függetlenül talán tényleg az a jobb, ha hétvégén készítjük el…
Eléggé férfias kaja, már csak kinézetre is: apák és pasik kedvence lehet, szóval csajok ‘sparheltre fel!’

Hozzávalók: 1 debreceni (vágjuk ketté hosszában), 1 vastag szelet paradicsom, 2 vastag szelet cheddar sajt, 1 gerezd fokhagyma, 1 gyöngyhagyma, kevés szárított chili, barna szósz vagy balzsamecet

Elkészítés: A fokhagymát és a hagymát vágjuk apróra, és egy nagyobb serpenyőben néhány pillanat alatt pirítsuk meg. Ha kész, szedjük ki, tegyük egy tányérra, majd vágjuk ketté a debrecenit és ugyanebben a serpenyőben süssük meg. Ha kész, vegyük le a serpenyőt a “lángról” és tegyük a sajtszeleteket a kolbászra, majd dobjuk mellé a paradicsomot egészen addig, amíg picit oda nem kap.

Pirítsunk meg egy szelet rozskenyeret, rakjuk rá a hagymát, erre a paradicsomot, majd a kolbászt a cheddar sajttal és szórjuk meg a chilivel. A tetejére nyomjunk barna szószt vagy fröcsköljünk rá balzsamecetet.

Hello reggel!

 

tovább olvasom ->

Címkék: magyar kolbász debreceni kantin Recept UK Mazsola

süti beállítások módosítása