Nagy Sándor: Hódítás...a konyhában

2013. április 07.

Rozmaringos és ötfűszeres serpenyős krumpli

Street food krumpli.

Lehet olajban sütött (deep fried) vagy tepsis, esetleg serpenyős. Angliában újságpapírba csomagolva, ketchuppal, mustárral, tormával, barbecue szósszal vagy piccalillivel adják.
Az íreknél a curry szósszal meglocsolt sült cikkburgonya a menő!
Igazi junk, ami felszívja a Guinnesst…

Vasárnap. Fáradtan ébredés, mert szombat éjjel (szó szerint éjjel!) még csontozott pulykacombot sütöttünk Peti barátommal, mert jó ötletnek tartotta, hogy munka után, este 11kor még felugrik hozzám mintegy 3 kiló hússal…

Enni nem ettem belőle, de maradt mára, így úgy gondoltam, hogy az omlós pulyka mellé egy saját fűszerezésű serpenyős krumplit készítek.
Mivel erősen fűszeres és édeskés, ezért kiválóan megy bármilyen vörös húshoz is - ha nem magában, szószba tunkolva szeretnénk elfogyasztani.

Hozzávalók: fél kiló krumpli, kínai ötfűszer-keverék, só, bors, friss rozmaring, 1 kávéskanálnyi szárított chili, olívaolaj, 1 evőkanál kacsazsír

Elkészítés: A krumplit pucoljuk és mossuk meg, vágjuk gerezdekre, majd főzzük puhára.
Egy serpenyőt hevítsünk fel, rakjuk bele a kacsazsírt, dobjuk rá a friss rozmaringot, hagyjuk, hogy a rozmaring elkezdjen barnulni, majd mehet bele a krumpli. Egy pohárban 1:3 arányban keverjünk ki olívaolajban kínai ötfűszert, majd öntsük a krumplira. Mehet rá egy kevés bors és a chili. Alacsony lángon süssük le, néha forgassuk meg.

Sült bárányhoz vagy marhához is kiváló!

tovább olvasom ->

Címkék: krumpli rozmaring street food Recept streetfood Vacsora

süti beállítások módosítása