Nagy Sándor: Hódítás...a konyhában

2013. május 03.

Hónap eleje: Egyszerű vajas steak

Hónap eleje: Egyszerű vajas steak

Nagyon egyszerű elkészíteni, mindösszesen 5-10 perc alatt kész a hús. 
Május van, jön a spárga végre: a krumplival együtt az meg a következő 15 perc.

És nincs vele macera.

Ennél egyszerűbb (és az egyszerűségében is szép) ebédet nem nagyon tudok elképzelni.

A sertéspöri-vadas marha-sült karaj szentháromságon túllépve, ha csak havonta egyszer, de érdemes steaket sütni az egész családnak.

Angliában rengeteg helyen street foodként eszik: utcán, pubok előtt, majálisokon, buciba dobva, kis hagymával, vagy könnyű salátával, csípős angol mustárral vagy éppen füstös barbecue mártással nyakonöntve.

Hozzávalók: 40 dkg marhahátszín (a legjobb a sirloin - keresztfartő, a lapos hátszín vége), só, bors, kevés olívaolaj, egy evőkanál sótlan vaj

Elkészítés: Egy serpenyőt hevítsünk tűzforróra, tegyünk bele egy kevés olívaolajat és fektessük rá a hús szeletet. Ujjnyi vastagra vágjuk fel otthon, így sokkal gyorsabban fog megsülni.

Két-három percig percig süssük az egyik oldalát, majd fordítsuk meg és süssük ugyanennyi ideig a másikat, a végén a serpenyőt kicsit emeljük meg és dobjuk bele a vajat, majd csúsztassuk bele a húst. Vegyünk elő egy evőkanalat és vajas húslével locsolgassuk a húst és süssük még 1-2 percig.

Pároljunk hozzá spárgát és főzzünk hozzá krumplit: a spárgát csak sózzuk, a kész krumplit serpenyőben felolvasztott vajon is megforgathatjuk és szórhatunk rá egy kevés apróra vágott újhagymát és medvehagymát is. 

Hónap eleje: Egyszerű vajas steak
tovább olvasom ->

Címkék: brit uk angol marha hús spárga steak street food

süti beállítások módosítása