Nagy Sándor: Hódítás...a konyhában

2013. szeptember 27.

Big Ben Burger

fotó 3.JPG

fotó 1.JPG

Hamburger-Bumm. Mindenkinek szüksége van egy saját maga által kreált hamburgerre ebben a nagy hamburger mániában. Úgy gondoltam itt az idő elkészíteni a saját verziómat: kicsit angolosan, brutál méretben, a hagyományostól picit eltérő módon, de hagyományos alapanyagokból. Az első és szerintem az utolsó burger recept a blogon.

A Big Ben Burger három alappillére a sajt, a worchestershire-szósz és a hagyma. Nem mondom, hogy a hús másodlagos, hiszen az a hamburger lelke, de itt pont a “köret” teszi a burgert azzá, ami.

Hozzávalók (/burger): 17dkg húspogácsa (kérjétek a hentest, hogy csinálja meg, ha nem szeretnétek otthon molyolni vele), fél fej lilahagyma (karikára vágva), 4 szelet angolszalonna, kéksajt, rukkola, 4 szelet paradicsom, angol mustár, kevés barbecue vagy barna szósz, Worchestershire-szósz, friss ciabatta (pirítva), 1dl cider

Elkészítés: egy forró serpenyőben, nagyon kevés olívaolajon a húspogácsát süssük nekünk megfelelő állagúra. Ha elkészült szedjük ki, ugyanebben a serpenyőben süssük ropogósra az angolszalonnát, szedjük ki és tegyük konyhai papírtörlőre.
Egy másik serpenyőben hevítsünk fel egy kevés olívaolajat és dobjuk bele a karikára vágott hagymát, majd öntsünk rá egy jó adag worchestershire-szószt és 1 deci cidert, fonyasszuk össze a hagymát a ciderben, majd süssük le kicsit.
A worchestershire-szósz és a cider a legjobb kombináció, amit valaha a hagymára kitaláltak!

A ciabattáról vágjunk le egy hamburger zsemle méretű részt, vágjuk félbe, majd pirítsuk meg. Mindkét felét kenjük meg angol mustárral és kezdjük el a rétegezést: rukkola, angolszalonna, hagyma, barna szósz (vagy barbecue), paradicsom, hús és a kéksajt (a meleg húsra).

Természetesen kihagyhatjátok a hagyma-worchestershire-cider kombót, ha éppen nyersen ennétek meg inkább (a fotón is így látható). Ha így tesztek, akkor a hagyma helyett a húst fröcsköljétek be sütés közben a worchestershire-szósszal!

Big Ben Burger
tovább olvasom ->

Címkék: buli burger cider angolszalonna street food Brit streetfood Vacsora

süti beállítások módosítása