Hús nélkül is szép az élet!
Nem is receptnek mondanám ezt a körtés salátát - ami köretként is ugyanúgy felhasználható, mondjuk grillezett csirkéhez vagy sült bárányhoz - hanem 'ötletnek'.
Ha igazán gyors megoldást szeretnél ebédre (vagy ebéd mellé), akkor ne keress tovább: 10 perc alatt elkészülhetsz vele.
Hozzávalók:
- 1 nagy körte
- 3 evőkanál juharszirup
- őrölt bors
- kevés olívaolaj
- kéksajt
- rukkola
- opció: aszalt áfonya és dió
Elkészítés: Egy serpenyőben kevés olívaolajon kezdjük el pirítani a cikkekre vágott körtét. Amint picit megbarnult, öntsük rá a juharszirupos és picit borsozzuk. Hagyjuk megpirulni és karamellizálódni, aztán egy tálba halmozzunk rukkolát, morzsoljunk rá kéksajtot, szórjuk meg aszalt áfonyával és dióval, rakjuk rá a körtét és öntsük le a juharszirupos öntettel!