Nagy Sándor: Hódítás...a konyhában

2014. április 23.

Báránylapockás melegszendvics

bárányszendvics_maradek3 (1 of 1).jpg

Mire nem jó a húsvéti maradék, ugye. Ha unod már a húsvéti sonkát. Húsvét aftermath - első rész.

A maradékokkal játszadozni nagyon jó. Nagyon sokszor kreatívabb az ember, mintha csak elmenne és megvenné egy recept hozzávalóit. Benézel a hűtőbe Húsvét után és sokkot kapsz, hogy mennyi minden van még, de már 'unod a banánt'. Mivel mi nem ettük meg az egészet, ezért másnap maradt még a báránylapockából. Nem is recept ez, hanem egy gyors ötlet, friss spenóttal és ál-tzatzikivel. 

Hozzávalók:

  • a maradék báránylapocka felszeletelve, apró csíkokra
  • friss baby spenót
  • tejföl
  • uborka
  • fél fej lilahagyma
  • 2 szelet rozskenyér
  • 2 szelet edámi sajt

Elkészítés: A kenyereket pirítsuk meg. Vajazzuk, mindkét szeletre rakjunk egy szelet sajtot, pakoljunk rá apróra vágott hagymát, friss spenótot, a csíkokra vágott maradék bárányt, és kanalazzunk rá ál-tzatzikit (egy kis pohár joghurtba reszeljünk bele kígyóuborkát és nyomjunk bele fél gerezd fokhagymát, sózzuk, borsozzuk).

A két szeletet pakoljuk egymásra és 210 C-on süssük 5 percig.
(Vagy használjunk szendvicssütőt helyette!)

bárányhusvet1 (1 of 1).jpg

bárányszendvicsbase5 (1 of 1).jpg

Báránylapockás melegszendvics
tovább olvasom ->

Címkék: bárány szendvics Húsvét