Nagy Sándor: Hódítás...a konyhában

2015. április 23.

Sáfrányos sertéspörkölt, nokedlivel

porkoltkesz3alpha_1_of_1_1.jpg

Egyszerűen imádom - nem tehetek róla. Otthoni ízek, emlékek és természetesen kovászos uborka a jelszó!
A most kövezkező recept egy régebbi, sáfrányos verzió, sok paradicsommal. Nagyon egyszerűen elkészíthető, csak a hozzávlókban van némi változtatás.

porkoltnek2_1_of_1.jpg

Hozzávalók: 1/2 kg sertés lapocka, fűszerpaprika, só, bors, sáfrány (1 zacskó, boltban kapható), 2 szál friss kakukkfű, 3 közepes fej paradicsom, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 nagy szál újhagyma, só, bors, étkezési sertészsír (1 evőkanál) - a nokedlihez: 4 tojás, liszt, víz, só

Elkészítés: Egy közepes fazékban, a zsíron pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, sózzuk, borsozzuk, majd húzzuk le a tűzről és adjunk hozzá 1 evőkanál fűszerpaprikát és kevés vízet. Jól keverjük össze, majd rakjuk vissza a tűzre és adjuk hozzá a felkockázott sertés lapockát, jól fogassuk át, hogy minden oldala megbarnuljon a húsnak.
Rakjuk mellé a felkarikázott paradicsomokat, az apróra vágott újhagymát, a kakukkfüvet majd öntsük fel annyi vízzel, hogy majdnem ellepje. A végén adjuk hozzá a sáfrányt! Jól kavarjuk meg és fedő alatt fözzük puhára a húst 25-30 perc alatt.
Tálaláskor készítsünk hozzá 4 tojásból nokedlit, amit sós vízben főzzünk ki.

Ízlés szerint adjunk mellé tejfölt is.

porkoltkesz7allo_1_of_1.jpg

 

670x460px_blog_legeslegvegso-pluszlogoval.jpgkms-logo.jpg

Sáfrányos sertéspörkölt, nokedlivel
tovább olvasom ->

Címkék: pörkölt disznó sertés hajdú Alföld