Nagy Sándor: Hódítás...a konyhában

2016. február 10.

Skót rösti

12496042_10153506064976478_7301534700466185354_o.jpg

A Casa Pomo Doroban készített reggeli receptje.

Hozzávalók

  • 500g sárga burgonya
  • 4 púpos evőkanál liszt
  • fél kávékanálnyi sütőpor
  • kis csomó metélőhagyma
  • só, bors olívaolaj
  • Worcestershire szósz

Elkészítés: A burgonyát héjastól fözzük puhára (a barnább részeket természetesen vágjuk ki). Törjük össze és hagyjuk kihülni, majd adjuk hozzá a lisztet, a sütőport és az apróra vágott metélőhagymát és egy kevés worcestershire-szószt és a kezünkkel gyúrjuk egybe. Formáljunk belőle – tetszés szerinti nagyságú – golyókat. Kézzel lapítsuk szét megfelelő vastagságú lepényre, majd egy felhevített serpenyőben, kevés olívaolajon, mindkét oldalát maximum 5-5 percig sütve süssük aranybarnára.

Tálaljuk a tetején rántottával, vagy tükörtojással, tetszőleges sajttal, sonkával, vagy füstölt lazaccal.

12604875_10153506064906478_3829854682692908150_o.jpg

Skót rösti
tovább olvasom ->

Címkék: brit skót Reggeli