Nagy Sándor: Hódítás...a konyhában

2016. szeptember 07.

Alma, cheddar, jó reggelt!

img_0416.JPG

Ha másért nem, hát csak ezért megéri fél órával hamarabb kelni! 

Pedig az egészet csak 10 percbe kerül elkészíteni, de ugye azzal is kell számolnunk, hogy bebootolunk, felrakjuk a kávét, és eljutunk félkómásan a konyháig.
Nekem ez kezd jobban menni: mármint a korán kelés. Mostanában egyre korábban kelek, így pedig jut idő kényelmesen elreggelizgetni.

Vége a nyárnak, én is kezdek magamhoz térni. Ebben segít ez az olvadt-sült sajtos grill szendvics!
(Az olvadt-és a sült sajt meg egyébként is a világ legjobb dolga.)

Ezzel nyitom a grill szendvics-sort!

Hozzávalók

  • bármilyen tea vaj (szobahőmérsékleten, kenhető)
  • 2 szelet kenyér (bármilyen lehet, bár én a fehér kenyeret javaslom)
  • egy kis porányi reszelt cheddar sajt (én most simát használtam, de ha érlelt 'mature', az még jobb) - és persze nyugodtan lehet több! Ki-hogy szereti! 
  • dijoni vagy angol magos mustár
  • fél alma, szeletelve

img_0424.JPEG

 

Elkészítés

Hevítsünk fel egy serpenyőt. Az egyik szelet kenyér egyik oldalát vajazzuk meg. A vajas felével lefelé tegyük a serpenyőbe. A másik oldalát vékonyan kenjük meg mustárral, rakjuk rá a reszelt sajt felét, majd az almaszeleteket, de úgy, hogy egészen a széléig beterítse.  Az alma tetejére rakjuk a maradék sajtot, majd a másik szelet megvajazott kenyeret (a vajas felével felfelé).
Szép kényelmesen, lassan, közepes lángon süssük, amíg az alja aranybarna nem lesz. Eddigre már a sajt is meg kellett hogy olvadjon.
A szendvics másik oldala már hamarabb sül meg, ezért vegyük le a hőfokot takarékra, fordítsuk meg és figyeljünk rá, hogy meg ne égjen.
Done!

img_0419.JPEG

img_0420.JPEG

img_0421.JPEG

img_0417.JPEG 

 

 

 

 

 

 

Alma, cheddar, jó reggelt!
tovább olvasom ->

Címkék: sajt grillszendvics egyetekrendesen