Nagy Sándor: Hódítás...a konyhában

2016. november 11.

Márton-napi brunch

img_3674.JPEG

Márton-nap, vasárnap = későn ébredés és brunch. Vagy ágyban reggeli. Inkább ez. Többre nincs is szükségünk!

Ha közeleg a Márton-nap, akkor már előtte egy héttel minden tele libacombbal az interneteken.
Meg egész libával, meg libanapokkal, meg libás-boros wellness hétvégékbe csomagolt vacsorákkal. Itt és most wellness hétvégével nem szolgálhatok (sem fantasztikus libacomb recepttel), de helyette talán ez az egyszerű Márton-napi brunch (vagy reggeli) ötlet is megteszi vasárnapra.

Hozzávalók:

  • libamájpástétom (mennyiség: kinek-kinek a pénztárcájától függően)
  • jó minőségű kovászos kenyér
  • 1-2 db Alexander körte
  • füstölt kolbász (15-20 dkg)
  • aszalt szilva
  • dió
  • vaj
  • só, bors

Elkészítés:

A kolbászt karikázzuk vékonyabbra, a körtét vágjuk cikkekre, néhány darab szilvát pedig vágjunk apró darabra. Egy felhevített serpenyőbe tegyünk egy evőkanálnyi vajat, hagyjuk felolvadni, majd adjuk hozzá a kolbászt a körtét és az aszalt szilvát, sózzuk-borsozzuk és egyben süssük meg. Akkor jó, ha a kolbász már rendesen megpirult, a körte pedig elkezd karamellizálódni.
Vágjunk egy nagy szelet kenyeret, vastagon kenjük meg a májpástétommal és pakoljuk a tetejére a serpenyő tartalmát.
A legvégén rakjunk rá aszalt szilvát és morzsoljunk rá diót!

Márton-nap fogható minimálra is. Nem kell feltétlenül erőből egész libát sütni.

img_3673.JPEG

Márton-napi brunch
tovább olvasom ->

Címkék: brunch Reggeli Ünnep Örökség