Nagy Sándor: Hódítás...a konyhában

2012. április 26.

Cukkini rösti

Cukkini rösti

Ez a recept ZSENIÁLIS! Nagybetűvel.


Nem saját (alig egy hete láttam), tehát ezért merem  kijelenteni.
Minden benne van, amit egy jó recepttől el lehet várni: egyszerű, gyors, és tetszés szerint variálható.
Az eredmény mindenhogy csillagos ötös!

Hozzávalók:

  • 2 cukkini
  • feta (ízlés szerint)
  • 3 tojás
  • 15 dkg liszt
  • 1 púpos kávéskanál paprika (lehet csípős is)
  • friss menta
  • só, bors

Elkészítés:

A cukkinit mossuk meg, vágjuk le a két végét és reszeljük le (a reszelő legnagyobb lyukú oldalán).
Nyomkodjuk ki belőle a vizet és öntsük le róla. Ha a víz legtöbbjét már leborítottuk , rakjuk ki a cukkinit egy száraz konyharuhára, terítsük szét és hagyjuk ott vagy 10 percig.
Ezután dobjuk vissza egy nagyobb tálba, üssünk bele 3 tojást, adjuk hozzá a lisztet, a fűszereket, az apróra tépkedett (vagy vágott) friss mentát és a szétmorzsolt fetát is.
Embere válogatja, hogy mennyi feta kerül bele: oda van bízva.
Ha úgy gondoljuk még mindig túl vizes vagy kevés a liszt, adunk hozzá még egy keveset.

Kézzel jól dolgozzuk össze, amíg egységes, szép, paprikaszínű masszát nem kapunk.
Hevítsünk fel egy serpenyőt és kevés olívaolajon, kis lapcsánkákra formázva, süssük a cukkini rösti mindkét oldalát 2-2 percig.
Lehet tovább is, de én úgy szeretem, ha belül puhább (nincs túlsütve), kívül pedig ropogós.

Tormával vagy tejföllel tálaljuk.

Tökletes kora esti vacsi!

Cukkini rösti
tovább olvasom ->

Címkék: cukkini rösti Recept Vacsora