Nagy Sándor: Hódítás...a konyhában

2012. április 26.

Gyilkos grill pác

Gyilkos grill pác

Egyszerű, mint az egyszeregy, és kerti partikhoz, grillekhez, elképesztően finom egy pác.
Ne csak csirkéhez, de disznóhoz és bárányhoz is ideális – a bőrös kacsamellről nem is beszélve.
Ha mégis csirkénél maradnátok, akkor mindenképpen combot javaslok a sütéshez, ha meg mell mellett teszitek le a voksotokat, akkor meg az mindenképp legyen bőrös.

Hozzávalók:

  • 3 dl akácméz
  • 2 kávéskanál csípős mustár
  • 3 kávéskanál magos mustár
  • 2 kávéskanál mustár por vagy sima mustár
  • kevés olívaolaj
  • 2 gerezd fokgyma
  • 1/2 kávéskanál koriander (lehet friss is, abból egy marék kell apróra vágva)

Keverjétek össze a hozzávalókat majd nyomjátok bele a két gerezd fokhagymát, adjátok hozzá a koriandert. Adjatok hozzá egy nagyon kevés (max három evőkanál) olívaolajat, kóstoljátok meg: ha kell még bele só, vagy bors, akkor ne kíméljétek.
Forgassátok meg benne húst, fedjétek le és tegyétek a hűtőbe minimum egy órára.

A grillen süssétek piros-puhára. Sütés közben kenegessétek a megmaradt mustáros páccal.
Ha bőrös kacsamellet vagy csirkemellett választottatok, akkor mindig bőrrel lefelé kezdjétek a sütést. Ugyanúgy, mintha serpenyőben sütnétek.

Újhagymával, grillezett kenyérrel vagy pirítóson, barbecue szósszal, mustárral, párolt hagymával – meg a többivel – tálaljuk.

Gyilkos grill pác
tovább olvasom ->

Címkék: Recept Mindenmás