Nagy Sándor: Hódítás...a konyhában

2012. április 26.

Hozzávalók:

Tökmuffin

  • 100g vaj
  • 130g brana cukor
  • 130g kristálycukor
  • 2 tojás
  • 300g tökpüré (konzerv)
  • 1 evőkanál brandy
  • 300g liszt
  • 3 kávéskanál sütőpor
  • csipetnyi só
  • őrölt gyömbér
  • szerecsendió
  • 1 kávskanál őrölt fahéj
  • mazsola
  • tej
A tetejére:
  • 150g natúr krémsajt
  • 50g vaj
  • 300g porcukor
  • zöld és narancssárga ételszínező festék

A sütőt melegítsük elő 180C-ra. A muffin sütőt béleljük ki a kis muffin papírkosárkákkal.
Egy tálba keverjük össze a vajat a kétféle cukorral, egészen addig, amíg krémes nem lesz. Adjuk hozzá a tojást és keverjük tovább. Mehet bele a tökpüré, egy nagyon kevés (1 dl max) tej és a brandy. Szórjuk meg a liszttel majd mehet bele a többi hozzávaló is. Keverjük teljesen krémesre, puhára.
Ha kész, finoan öntsük a muffin sütőformába, de mindegyik formát csak  3/4 részig töltsük fel.
Süssük 25 percig.

A tetejére: a krémsajtot keverjük össze a vajjal, majd szórjuk rá a porcukrot is és keverjük simára.
Szedjük kétfelé: az egyik felét zöld a másik felét narancssárga ételfestékkel  keverjük össze.

(Én a színezéket a tésztába raktam – így lett szép zöld muffinom.)

Hozzávalók:
tovább olvasom ->

Címkék: süti muffin tök Recept Desszert és ital