Nagy Sándor: Hódítás...a konyhában

2012. április 26.

Igyunk uborkát!

Igyunk uborkát!

Az angolok elképesztő sok nyári italba tesznek uborkát. Uborka? Fúj! De nem, nem fúj…

A PIMM’S-ben alap.
A Pimm’s olyasmi, mint a rum, és limonádéval hígitva, jéggel, mentával, eperrel, narancssal és szeletelt (kígyó)uborkával isszák, tipikus nyári, piknikes, hűsítő ital.  Nyitott rendezvényeken – a pezsgő után – a legkedveltebb a nők körében. Lóverseny, focimeccs, koncert, fesztivál – egyre megy. Ezeken a helyeken pohárral, korsóval vagy másfél-kétliteres kancsóval lehet kérni, de a boltok polcain is megtalálható dobozos (‘can’) vagy literes (üveges, 15 font) kiszerelésben.
*Jut eszembe: Ha a Szigeten jártok, a reptéri duty free-ből mindenképpen vigyetek haza egy-két üveggel. 
Jó, mert nem üt, de kellemesen alkoholos.
‘A Pimm’s az angol fröccs.’

Aztán uborkát tehetünk még a gyömbérsörbe, sima limonádéba, lényegében bármilyen rum alapú koktélba és gin-be is. Most egy gines változat következik, amit picit átalakítottam. Nagyon egyszerű történet, piknikhez (is) kiváló. Vagy csak kiülni vele valahova, egy napernyő és egy jó könyv társaságában, ahol lehet a ‘meszeségbe nézni’. Mondjuk vízpart…

  •  2 rész gin
  • 2 rész alamlé
  • fél lime leve vagy ugyanennyi citomlé
  • szóda vagy szódával felengedett bodzaszörp
  • friss menta
  • néhány szelet uborka

Az egészet keverjtek össze egy nagyobb kancsóban, és jégkockával, vagy tört jéggel iszogassátok. A tetejére hanyagul dobjatok rá egy kis málnát vagy ribizlit.

Igyunk uborkát!
tovább olvasom ->

Címkék: Recept Desszert és ital