Nagy Sándor: Hódítás...a konyhában

2012. április 26.

Sült verébHozzávalók:

Házi veréb. Az.

Az alábbi kaja Franciaországban volt nagyon menő: úgy kétszáz évvel ezelőtt. Utánajártam és találtam egy angol cikket, ahol arról írnak, hogy a rettentően elszaporodott verebeket kezdték el enni a franciák, de annyira rákaptak, hogy majdnem sikerült kiírtani a teljes populációt.
Megnéznék ma valakit, ahogy a pesti rakparton, közel az Intercontinentálhoz verebekre vadászik légpuskával…

  • 50 veréb
  • kanál zsír
  • 3 fej vöröshagyma
  • 1 kávéskanál őrölt bors
  • Köret: cékla vagy párolt zöldség

Forrázuk le a verebeket, de úgy hogy a tollon kívül a bőre is könnyen lemenjen. Belezzük ki, majd a belsőségeket, a fejet és a lábakat dobjuk ki. Egy lábasba tegyünk egy kanálnyi zsirt; ha forrni kezd a zsir, dobjunk bele 3 fej vereshagymát. Tegyük a verebeket a hagymás zsirba egy kávéskanál borssal és sóval együtt; többször kavargatva addig süssük amig a leve lefő és a hagyma a hússal pirulni nem kezd.

Gyorsan tálaljuk, melegen (ki ne száradjon), céklával vagy vegyes zöldséggel.

***

Ha verébbel nem is, de fürjjel kipróbálva nagyon ajánlom!

Sült verébHozzávalók:
tovább olvasom ->

Címkék: Recept Mindenmás