Nagy Sándor: Hódítás...a konyhában

2012. április 26.

Tésztasaláta

Tésztasaláta

Egy régi recept még a Batthyány utcából.

***

Húsvét után vagyunk: nem kéne most nehezet enni.
Ezt a receptet szintén Angliában lestem el egy ottani  ismerősömtől.

Nyár, meleg. Az ember valami könnyűre vágyik, valami finom borral, egy könyvvel a kezében, egy karosszékben, teraszon, tornácon vagy egy pokrócon a parkban. A most következő tésztasalátát nyugodtan magunkkal vihetjük bárhova, mert hidegen is fogyasztható, igazi könnyű nyári ebéd.

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • ½ zacskó csavart tészta
  • egy fél kígyóuborka
  • 1 csomag mogyoró
  • 1 kis csomag feta sajt
  • 1 fej lilahagyma
  • olívaolaj
  • opciósan: bazsalikom

Elkészítési idő: 15 perc
Sós vízben tegyük fel a tésztát főni. Amíg a tészta elvan magában, egy seprenyőben, kevés olívaolajon pirítsuk meg a zacskó mogyorót, vigyázva, hogy meg ne égjen. Ha kész, hámozzuk meg az uborkát és a fetával együtt vágjuk kockákra. A hagymánkat szeleteljük vékony karikákra. Meg is piríthatjuk.
Ha a tészta puha, szűrjük le, tegyük egy nagy tálba és a többi hozzávalóval jól keverjük össze.
Opciósan apróra vágott bazsalikomot is tehetünk bele.
A tetejét öntsük le egy nagyon kevés balzsamecettel vagy olívaolajjal.

Mehet mellé valami jó rosé fröccs!

Tésztasaláta
tovább olvasom ->

Címkék: Ebéd Reept