Nagy Sándor: Hódítás...a konyhában

2012. április 27.

Hozzávalók:

Vetretze

Van néhány libás étel, de jöjjön most a régi ‘Vetretze’, amit bármilyen húsból el lehet készíteni, de az tény, hogy libamellből a legfinomabb.
A régi receptet most is felpörgettem (és aktuálissá tettem) picit, de ettől csak még jobb lett.
Az aszalt szilva soha nem tesz kárt egy sültben…

  • 1/2 kg+ libamell
  • 20 dk húsos szalonna (legalább fél centi vstag szeletek)
  • 2 fej ‘veres-hagyma’
  • aszalt szilva
  • kevés olívaolaj
  • bors
  • gyömbér (friss, ha van)
  • friss rozmaring
  • borecet

Elkészítés:

A libamellet hosszában vágjuk ketté, egy serpenyőben, kevés olívaolajon süssük meg félig. Sütés közben az olajba dobjunk két rozmaringszárat is.
Vegyük ki, szeljük vastagabb szeletekre. A hagymát vágjuk karikára, tegyük egy mély hőálló tálba, rakjuk rá a libamell szeleteket, sózzuk, borsozzuk. Pakoljuk mellé a szalonnát és az aszalt szilvát. Lassan, 180 C-on süssük 20 percig, majd adjunk hozzá egy kevés gyömbért (lehet őrölt is) és ízlés szerint egy kevés borecetet is. Süssük addig, amíg a mell teteje meg nem pirul.

Hozzávalók:
tovább olvasom ->

Címkék: liba Magyar Recept Örökség