Nagy Sándor: Hódítás...a konyhában

2012. november 02.

Szezon: Tél

Az őszből kezdünk erősen átlépni a télbe. Egyre többször van egyre hidegebb: alig egy hete azon gondolkodtam, hogy ideje lenne venni egy télikabátot, mert odafagyok a villamoson az ülésre.

A tél a legjobb szezon a sütéshez: meleg,komfortos konyha, forró tea és bor és jobbnál jobb, masszív, laktató ételek (angolok ezeket comfort food-nak nevezik)…és akkor nem is beszéltünk még a Karácsonyról, amikor minden háztartás az “Együnk-egy-tonnát-öt-nap-alatt!” játékot játssza.

Íme néhány szezonális hozzávaló, amit érdemes kipróbálni a téli hónapokban (ha más nem, hát Karácsonykor)!

Zöldségek: kelbimbó, zeller, karalábé, cikória, articsóka, karfiol, vörös és fehér káposzta, póréhagyma, répa, fehérrépa, karórépa

Gyümölcsök: alma, körte, rebarbara, birs

Vadon terem: gesztenye

Vadfélék: liba, nyúl, vadkacsa, fogoly, szalonka, szarvas és őz, galamb

A kép a Két Szerecsen Bisztróban készült.

(A kép a Két Szerecsen Bisztróban készült.)

Szezon: Tél
tovább olvasom ->

Címkék: Évszak Tél Mindenmás Szezon