Nagy Sándor: Hódítás...a konyhában

2012. november 18.

Sült libamell, polentával és szilvaciberével

Ez egy nagyon egyszerű recept, igazság szerint csak a hozzávalók megfelelő fűszerezéséből és egymásra pakolásából áll.
Éppen ezért nem körítek mögé történetet, beszéljen inkább a kép és a recept.

Hozzávalók - 2 személyre: 1 nagy libamell, polenta (kukoricadara), szilvacibere (lásd linkelt recept), aszalt szilva a ciberéhez, só, bors

Elkészítés: A bőrös libamellet szépen mossuk meg, szárítsuk fel a vizet egy papírtörlővel, sózzuk be a bőrt, majd a szokásos módon, bőrrel lefelé tegyük a forró serpenyőbe és süssük puhára, mély rózsaszínre.

A polenta mennyiségre öntsünk duplaannyi, forrásban lévő vizet és fedjük le, 5 perc múlva kész. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint. 
Itt szeretném megjegyezni, hogy lehet hogy naiv vagyok, de alapvetően a hazai kukoricadara más, mint amihez a kinti tartózkodásom alatt hozzászoktam, így ha csak olyat kapunk a boltban, akkor azt nem elég leönteni a forrásban lévő vízzel, puhára is kell főzni.

A szilvaciberét az alábbi módon készítsük el és a végén dobjunk még bele néhány aszalt szilvát is!

Márton-napnak már vége, de azért jó (libás) étvágyat!

tovább olvasom ->

Címkék: liba Magyar Recept Márton-nap