Nagy Sándor: Hódítás...a konyhában

2013. november 28.

Végre! Tojás!

tojas2_agfa (1 of 1).jpg

kenyer3_agfa (1 of 1).jpg

Másfél hét betegség után még elég óvatosan nyúltam a kajához: nehéz a váltás a pirítós - főtt krumpli - háztartási keksz háromszögből. Úgy gondoltam azért már egy pici fűszer belefér, akár a reggelibe is, csapjuk szét a bundás kenyeret, de azért ne chilivel és curryvel indítsunk.

Így született meg ez a változat: semmi extra csak sajt és egy kevés mustárpor.

Amire szükségünk lesz az egy kevés bébi spenót (ó, baby!), 2 tojás, só-bors, egy szelet kenyér és mustárpor (jó ha Colman's) és sajt: parmezán és trappista.

Az egyik tojást keverjük simára, dobjunk bele egy kávéskanálnyi mustárport, sózzuk-borsozzuk és mehet bele egy kis parmezán is (nagyon kevés). Forgassuk meg benne a kenyeret és olajban süssünk bundáskenyeret.
Ha kész, akkor az olajból egy keveset kanalazzunk át egy másik serpenyőbe és csináljunk spenótos rántottát a másik tojásból, de a maradék mustáros-tojást is nyugodtan beleönthetjük.
Tálaláskor reszeljünk rá sajtot.

Lehet ám bundás kenyeret fűszeres sörtésztából is, arról meg errefelé írtam még rég.

Végre! Tojás!
tovább olvasom ->

Címkék: tojás