Nagy Sándor: Hódítás...a konyhában

2014. március 25.

Juharszirupos sült körte

salatakortekeksajt_alpha (1 of 1).jpg

Hús nélkül is szép az élet!

Nem is receptnek mondanám ezt a körtés salátát - ami köretként is ugyanúgy felhasználható, mondjuk grillezett csirkéhez vagy sült bárányhoz - hanem 'ötletnek'.

Ha igazán gyors megoldást szeretnél ebédre (vagy ebéd mellé), akkor ne keress tovább: 10 perc alatt elkészülhetsz vele.

Hozzávalók:

  • 1 nagy körte
  • 3 evőkanál juharszirup
  • őrölt bors
  • kevés olívaolaj
  • kéksajt
  • rukkola
  • opció: aszalt áfonya és dió

Elkészítés: Egy serpenyőben kevés olívaolajon kezdjük el pirítani a cikkekre vágott körtét. Amint picit megbarnult, öntsük rá a juharszirupos és picit borsozzuk. Hagyjuk megpirulni és karamellizálódni, aztán egy tálba halmozzunk rukkolát, morzsoljunk rá kéksajtot, szórjuk meg aszalt áfonyával és dióval, rakjuk rá a körtét és öntsük le a juharszirupos öntettel!

salatakortekeksajt1 (1 of 1).jpg

Juharszirupos sült körte
tovább olvasom ->

Címkék: körte vega