Nagy Sándor: Hódítás...a konyhában

2014. március 28.

Gyúrjunk a másnapra!

breakfastrollallo3 (1 of 1).jpg

Péntek este, hello. Gőz ki.  Hat sör, két vodka-szóda? (Vagy több.)
Belemászol az 'éccakába' vagy legurul otthon 1 üveg vörös a csajoddal a kanapén (és még neked két sör, ki mennyit bír ugye), fimnézés közben? Másnap is felkel a Nap, nem árt egyenesbe hozni magad a mánaposságból, ha nem akarod az egész napot feltétlenül ágyban fetrengéssel tölteni, várva hogy majd jobb lesz valami.
Ezzel a reggelivel gyúrjunk a másnapra!
A 'Másnapos reggelik' ötletbörze a Hódításon!

Az angolokra sok mindent lehet mondani, de azt semmiképpen, hogy ne tudnának úgy igazán, rendesen inni.
(Több, mint 1000 sörfőzde van szerte a szigetországban!)
Náluk a péntek a klasszikus ivós nap. Munka után azonnal, ha fizetés (pay day) van - ami Nagy-Britanniában mindig a hónap utolsó péntekje - akkor meg különösen be tudnak mókolni.
Más kérdés, hogy ott simán működik az, hogy munka után az ember egyből egy kocsmába/pub-ba menjen - Londonban az átlag nem igazán jár kocsival, ott a tube+busz kombó, szuper a tömegközlekedés, vidéken meg marad a busz, de az is éppen elég: ha valaki járt már Nagy-Britanniában és Londonban az tudja, hogy péntek délutánonként már fürtökben lógnak az emberek a kocsmákban.

fullroll2 (1 of 1).jpg

A munkás angol reggeli így (részben) már átvette a másnapos-orvosság szerepét is: nem hiába van 'all-day-breakfast' szinte minden kocsmában / reggeliző helyen.
A 'másnapos reggelik' blokk első szereplője ez az átalakított 'Full English', amitől tutira helyreáll a testedben a rend!

Mint minden másnapos reggelinél: ne feledjétek előző este (vagy már reggel, melóba menet) bekészíteni a hűtőbe a hozzávalókat, hogy másnap csak ki kelljen kapni!

Hozzávalók:

  • apró fehér kolbász vagy 2 jó minőségű virsli vagy egy debreceni
  • chili (1 egész, magok nélkül - vagy szárított)
  • csipetnyi só
  • worcestershire-szósz
  • leveles tészta ( 
  • paradicsomos bab (Heinz)
  • opció: hagymalekvár / gyöngyhagyma mellé, 2 apró csiperke gomba a tésztába

Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 200 C-ra. A leveles tésztából vágjunk le egy tenyérnyit, majd nyújtsuk 3mm vastagságúra. Helyezükk rá a kolbászt, rakjunk rá annyi evőkanál babot, amennyitől még össze tudjuk hajtani a tésztát, egy csipetnyi sót és nyomjuk meg chilivel majd fröcsköljük be egy kevés worcestershire szósszal. 
A gombát szeleteljük és szórjuk a tetejére.
Az egészet tekerjük fel és 15-20 perc alatt süssük aranybarnára.
Tálaláskor kanalazzunk mellé még paradicsomos babot, mehet mellé egy kis hagymalekvár vagy apró gyöngyhagyma!

breakfastrollallo1 (1 of 1).jpg

Gyúrjunk a másnapra!
tovább olvasom ->

Címkék: másnaposreggelik