Nagy Sándor: Hódítás...a konyhában

2014. december 20.

Cheesecake 30

ccalphaa_1_of_1_.jpg

A legegyszerűbb cheesecake recept. Összesen 15 perc előkészületet igényel és még 30 percet a sütőben.
Annyira jó, hogy egész egyszerűen el kellett csennem egy haveromtól.

 

Az idei év utolsó Wine and Bike eseményén én csak borral jelentem meg (értsd: azt vittem), viszont a Colorcam-es Dani haverom hozott kétféle sütit. Ebből az egyik pont ez a cheesecake volt.
"Jó-jó, de mitől más ez, mint a többi cheesecake?" - tehetitek fel joggal a kérdést.
Elmondom: semmiben.
Amiért nekem mégis sokkal jobban bejön, mint a többi, az az hogy finoman lehet vele variálni és pillanatok alatt kész van!
Rendhagyó módon úgy közlöm a receptet, ahogy Dani küldte:

kepernyofoto_2014-12-20_-_13_39_32.png 

És az extra, amit mindenképp: rakhattok a krémbe kevés áfonya vagy ribizli lekvárt (csak éppen pár kávéskanálnyit), szárított gyümölcsöt, mandulát, pisztáciát - az ízlésetekre és a kreativitásotokra van bízva. l
Ha szeretnétek kekszes alapot neki, akkor 2-3 doboz Digestive kekszet (vagy Győri zabfalatokat) vegyetek hozzá, törjétek durvára és keverjétek össze annyi vajjal, hogy jól egyben maradjon.
Sütéshez használjatok közepes méretű, csatos tortaformát.
Karácsonyra (is) tökéletes!

 

Cheesecake 30
tovább olvasom ->

Címkék: süti cheesecake Karácsony