Nagy Sándor: Hódítás...a konyhában

2014. március 22.

Tekerjünk egy zöldet!

Szombat estére tökéletes választás! Mit is mondhatnék? A britek - azon kívül, hogy mindenből tudnak piet készíteni - tekerni is szeretnek.Ha tehetnék, egy egész marhát bebugyolálnának leveles tésztába. Mindegy nekik hogy csirke, disznó, vagy nagy rakás zöldség, a 'roll'-ok…

Tekerjünk egy zöldet!
tovább olvasom ->
2014. március 18.

Mr. Rozsda, azaz a 'Rusty Spud'

'Rusty', azaz rozsda.A briteknél a krumpli (mindenféle formában) olyan népétel, mint nálunk a májas/véres hurka: bele van égetve a nemzet gasztrotestébe - egyfajta billogként. Krumplit nyomnak a húsok mellé (szinte állandóan), a reggelihez (hash brown), a kenyérbe, vagy pie-ba vagy…

Mr. Rozsda, azaz a 'Rusty Spud'
tovább olvasom ->
2014. március 17.

Szent Patrik: írek, medvehagyma, kenyér

Míg nálunk csak úgy 2-3 éve gyűrűzött be a medvehagyma-láz, addig az íreknél már jó ideje vágják mi a stájsz medvehagyma ügyben (ami nem is csoda: úgy nő náluk mindenhol, mint a parlagfű) és használják is, rendszeresen, ráadásul néha igazán meglepő módon.Szent Patrik…

Szent Patrik: írek, medvehagyma, kenyér
tovább olvasom ->
süti beállítások módosítása