Nagy Sándor: Hódítás...a konyhában

2012. november 24.

Mézes-mustáros disznó, pirított lencsével

Mézes-mustáros disznó, pirított lencsével Úgy kezdődött, hogy le kellett olvasztanom a fagyót. Szinte mindig tele van köszönhetően édesanyámnak és mamámnak: amikor hazaköltöztem meglátogattak és természetesen annyi fagyasztott és szétporciózott csirkével, libával, sertés…

Mézes-mustáros disznó, pirított lencsével
tovább olvasom ->
2012. november 18.

Sült libamell, polentával és szilvaciberével Ez egy nagyon egyszerű recept, igazság szerint csak a hozzávalók megfelelő fűszerezéséből és egymásra pakolásából áll.Éppen ezért nem körítek mögé történetet, beszéljen inkább a kép és a recept. Hozzávalók - 2…

tovább olvasom ->
2012. november 13.

Egy korty Nagy-Britannia: csináljunk cidert!

Az igazi almabor (cider) mily’ meglepő, kizárólag almából, annak is a facsart, préselt levéből készül. Nem adnak hozzá semmit - és nem is hígitják fel. Egyszerűen hagyják, hogy a természet elvégezze a feladatát. A cider - vagy más néven ‘scrumpy’ ahogy…

Egy korty Nagy-Britannia: csináljunk cidert!
tovább olvasom ->
2012. november 12.

Mazsola Kantin - Restaurant Day

A Mazsola Kantinról már annyit beszéltem, hogy épp itt az ideje, hogy még a jövő év előtti hivatalos indulás előtt lenyomjunk egy teszt napot a Restaurant Day keretein belül. Sallangoktól mentesen, jó angol ‘full english breakfast’ menüvel, kolbászos-hagymás…

Mazsola Kantin - Restaurant Day
tovább olvasom ->
2012. november 10.

Szegfűszeges libamell, sült tökkel és babbal, édes gravyben Márton-nap, újbor, liba.Liba minden mennyiségben. Tavaly kimaradt a ‘mártonnapozás’: amikor az ember egy másik országban él, egy idő után kimaradnak a jellegzetesen magyar ünnepek.Idén semmiféleképp nem…

tovább olvasom ->
2012. november 02.

Szezon: Tél

Az őszből kezdünk erősen átlépni a télbe. Egyre többször van egyre hidegebb: alig egy hete azon gondolkodtam, hogy ideje lenne venni egy télikabátot, mert odafagyok a villamoson az ülésre. A tél a legjobb szezon a sütéshez: meleg,komfortos konyha, forró tea és bor és jobbnál…

Szezon: Tél
tovább olvasom ->
2012. november 01.

Gubakenyér

Vesszőparipám, hogy mindig az elfelejtett magyar ételekről beszélek. Rendkívül sok ilyen receptet őríz a magyar gasztrokultúra, de valahogy nem maradtak fenn a köztudatban. Ezek szinte mindegyike három (maximum négy) hozzávalóval operál, nem véletlenül: gyorsan kellett valami…

Gubakenyér
tovább olvasom ->
2012. november 01.

60 nap a konyhában

Pontosan 60 napja vagyok itthon. Eltelt két hónap, így már bátran ragadok billentyűzetet, hogy leírjam a tapasztalataimat, újra megtapasztalásokat, pozitív és negatív - mert ilyen is van persze - élményeimet. Alapvetően jó Magyarországon élni. Elkerülve azt a hibát, hogy…

60 nap a konyhában
tovább olvasom ->
süti beállítások módosítása