Tökmuffin
- 100g vaj
- 130g brana cukor
- 130g kristálycukor
- 2 tojás
- 300g tökpüré (konzerv)
- 1 evőkanál brandy
- 300g liszt
- 3 kávéskanál sütőpor
- csipetnyi só
- őrölt gyömbér
- szerecsendió
- 1 kávskanál őrölt fahéj
- mazsola
- tej
A tetejére:
- 150g natúr krémsajt
- 50g vaj
- 300g porcukor
- zöld és narancssárga ételszínező festék
A sütőt melegítsük elő 180C-ra. A muffin sütőt béleljük ki a kis muffin papírkosárkákkal.
Egy tálba keverjük össze a vajat a kétféle cukorral, egészen addig, amíg krémes nem lesz. Adjuk hozzá a tojást és keverjük tovább. Mehet bele a tökpüré, egy nagyon kevés (1 dl max) tej és a brandy. Szórjuk meg a liszttel majd mehet bele a többi hozzávaló is. Keverjük teljesen krémesre, puhára.
Ha kész, finoan öntsük a muffin sütőformába, de mindegyik formát csak 3/4 részig töltsük fel.
Süssük 25 percig.
A tetejére: a krémsajtot keverjük össze a vajjal, majd szórjuk rá a porcukrot is és keverjük simára.
Szedjük kétfelé: az egyik felét zöld a másik felét narancssárga ételfestékkel keverjük össze.
(Én a színezéket a tésztába raktam – így lett szép zöld muffinom.)