Nagy Sándor: Hódítás...a konyhában

2015. április 10.

Borsókrémleves, füstölt sonkával, tejföllel

fustoltsonka3.jpg

Húsvéti "afterparty" a konyhában! Ha maradt volna még egy kis füstölt sonka húsvétról, akkor ne habozzatok: hétvégére legyen füstölt sonkás borsókrémleves!

Nincs túlcifrázva és csak néhány extra hozzávalót kell megvenni holnap a piacon! 

Hozzávalók: 20 dkg borsó (ne száraz legyen), 1 szál póréhagyma, 4 szál újhagyma, 2 nagy csokor petrezselyem, 1 db zellerszár, húsvéti füstölt sonka - ami maradt, 1 db babérlevél, 1 közepes fej vöröshagyma, só, bors, olívaolaj

Elkészítés: A hagymákat karikázzuk és egy nagy lábasban, kevés olívaolajon fonnyasszuk. Rakjuk mellé a felaprított petrezselymet és a csíkokra vágott füstölt sonkát (de mehet bele nyugodtan egy nagyobb szelet is), a 2cm vastagságúra vágott zellerszárat, majd dobjuk mellé a babérlevelet is. Hagyjuk hogy a sonka picit megpiruljon, majd adjuk hozzá a borsót és engedjük fel 2 liter vízzel. Forraljuk fel, majd közepes lángon főzzük a levest 30 percig. Ha kész, rakjuk félre, hagyjuk kihülni, majd halásszuk ki belőle a babérlevelet és a sonkaszeleteket. A húst rakjuk félre a levest pedig egy kézi robotgép segítségével turmixoljuk krémesre. Ha nagyon sűrű, akkor kevés víz hozzáadásával hígitsuk.

Tálaláskor rakjuk a levesbe a sonkaszeleteket és kanalazzunk rá tejfölt!

levesallo2_1_of_1.jpg

 

kms-logo.jpg670x460px_blog_legeslegvegso-pluszlogoval.jpg

Borsókrémleves, füstölt sonkával, tejföllel
tovább olvasom ->

Címkék: leves sonka sertés borsó

süti beállítások módosítása