Nagy Sándor: Hódítás...a konyhában

2012. december 21.

Extra: A Holnapi Ebéd - Currys csirkeleves, lencsével

Nem kerítek neki nagy feneket, hogy mennyire szeretem a curryt (meg az összes indiai fűszert), no meg hogy mennyire voltam beteg és mennyire kellett a ‘kicsicsípős’, de nem sarki kínai. Teljesen véletlenül minden volt otthon, hogy elkészítsem ezt a levest. Imádom ezt, amikor benézek a hűtőbe, felnézek a polcra és csak úgy “összeáll a kép” az ember fejében, hogy igen: ez lesz, most. “It’s all working out!”

Hozzávalók - 4 személyre: 20 dkg krumpli, egy nagyobb csirkemell filé, fél szál póréhagyma, 4 szál újhagyma, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, fél konzerv lencse, 3 kávéskanálnyi curry, 3 kávéskanálnyi garam masala, só, bors, olívaolaj, tejföl

Elkészítés: A vöröshagymát vágjuk apróra, az újhagymát és a póréhagymát karikákra. Egy kevés olívaolajon pároljuk üvegesre az összest, húzzuk le a tűzről, adjuk hozzá a curryt és a garam masalát, sózzuk, borsozzuk (de csak finoman), dobjuk mellé a felcsíkozott csirkemellet, rakjuk vissza a tűzre és jól dolgozzuk össze a fűszerekkel. Addig süssük a csirkét alacsony hőfokon, amíg meg nem barnul, majd öntsünk rá 1 dl vizet, főzzük tovább pár percig. Közben hámozzuk meg a krumplit és vágjuk gerezdekre. A csirkét öntsük fel vizzel, hogy kétszer ellepje, majd tegyük bele a krumplit. Közepes lángon főzzük és a vége előtt nem sokkal (a csirke puha, a krumli még nem főtt szét), adjuk hozzá a lencsét és főzzük még 5 percig. A végére a leve már valamennyire elfőtt, kóstoljuk, ha kell fűszerezzük még és adjunk hozzá 1 evőkanálnyi tejfölt.

Metélőhagymával és tejföllel tálaljuk!

tovább olvasom ->

Címkék: csirke hagyma curry Recept Ebéd

süti beállítások módosítása