Ha másért nem, hát csak ezért megéri fél órával hamarabb kelni!
Pedig az egészet csak 10 percbe kerül elkészíteni, de ugye azzal is kell számolnunk, hogy bebootolunk, felrakjuk a kávét, és eljutunk félkómásan a konyháig.
Nekem ez kezd jobban menni: mármint a korán kelés. Mostanában egyre korábban kelek, így pedig jut idő kényelmesen elreggelizgetni.
Vége a nyárnak, én is kezdek magamhoz térni. Ebben segít ez az olvadt-sült sajtos grill szendvics!
(Az olvadt-és a sült sajt meg egyébként is a világ legjobb dolga.)
Ezzel nyitom a grill szendvics-sort!
Hozzávalók
- bármilyen tea vaj (szobahőmérsékleten, kenhető)
- 2 szelet kenyér (bármilyen lehet, bár én a fehér kenyeret javaslom)
- egy kis porányi reszelt cheddar sajt (én most simát használtam, de ha érlelt 'mature', az még jobb) - és persze nyugodtan lehet több! Ki-hogy szereti!
- dijoni vagy angol magos mustár
- fél alma, szeletelve
Elkészítés
Hevítsünk fel egy serpenyőt. Az egyik szelet kenyér egyik oldalát vajazzuk meg. A vajas felével lefelé tegyük a serpenyőbe. A másik oldalát vékonyan kenjük meg mustárral, rakjuk rá a reszelt sajt felét, majd az almaszeleteket, de úgy, hogy egészen a széléig beterítse. Az alma tetejére rakjuk a maradék sajtot, majd a másik szelet megvajazott kenyeret (a vajas felével felfelé).
Szép kényelmesen, lassan, közepes lángon süssük, amíg az alja aranybarna nem lesz. Eddigre már a sajt is meg kellett hogy olvadjon.
A szendvics másik oldala már hamarabb sül meg, ezért vegyük le a hőfokot takarékra, fordítsuk meg és figyeljünk rá, hogy meg ne égjen.
Done!