A Casa Pomo Doroban készített reggeli receptje.
Hozzávalók
- 500g sárga burgonya
- 4 púpos evőkanál liszt
- fél kávékanálnyi sütőpor
- kis csomó metélőhagyma
- só, bors olívaolaj
- Worcestershire szósz
Elkészítés: A burgonyát héjastól fözzük puhára (a barnább részeket természetesen vágjuk ki). Törjük össze és hagyjuk kihülni, majd adjuk hozzá a lisztet, a sütőport és az apróra vágott metélőhagymát és egy kevés worcestershire-szószt és a kezünkkel gyúrjuk egybe. Formáljunk belőle – tetszés szerinti nagyságú – golyókat. Kézzel lapítsuk szét megfelelő vastagságú lepényre, majd egy felhevített serpenyőben, kevés olívaolajon, mindkét oldalát maximum 5-5 percig sütve süssük aranybarnára.
Tálaljuk a tetején rántottával, vagy tükörtojással, tetszőleges sajttal, sonkával, vagy füstölt lazaccal.