Kifordított 'Ham and Eggs'. Egy tökéletes lágytojás, egy nagyon kevés szalonna és egy serpenyő. Gyors reggeli akkor, ha egyáltalán nincs kedvünk komolyabb kaját csinálni hétvégén (vagy munka előtt) és annyira lusták vagyunk, hogy éppen csak elvonszoljuk magunkat a hűtőig.
De hogy lesz tökéletes a lágytojás? Ha hamar kivesszük, akkor a fehérje még nyers, ha tovább főzzük, akkor meg a sárgája lesz túl kemény. Mi a megoldás?
Ahogy Heston mondja: "Low and Slow".
Alacsony hőfokon, fokozatosan és lassan!
Ha így készítitek, garantáltan minden tojás tökéletes lesz!
Tegyétek a tojást egy fazék hideg vízbe, rakjátok fel főni és amikor elkezd zubogni a víz, azonnal vegyétek le a tűzről, fedjétek le egy fedővel és hagyjátok ott négy és fél percig!
Friss tojás esetén ez hat perc pihentető főzés: a friss tojás (fehérje) egész egyszerűen több vizet tartalmaz, mint az, ami már egy hete a hűtönkben áll.
Amíg a tojás fő, egy serpenyőben, nagyon kevés olívaolajon, pici borssal és kevés worcestershire-szószban pirítsuk meg a csíkokra vágott császárszalonnát.
Lehet hozzá kenyeret is pirítani, ha úgy jobban szeretitek!