Mire nem jó a húsvéti maradék, ugye. Ha unod már a húsvéti sonkát. Húsvét aftermath - első rész.
A maradékokkal játszadozni nagyon jó. Nagyon sokszor kreatívabb az ember, mintha csak elmenne és megvenné egy recept hozzávalóit. Benézel a hűtőbe Húsvét után és sokkot kapsz, hogy mennyi minden van még, de már 'unod a banánt'. Mivel mi nem ettük meg az egészet, ezért másnap maradt még a báránylapockából. Nem is recept ez, hanem egy gyors ötlet, friss spenóttal és ál-tzatzikivel.
Hozzávalók:
- a maradék báránylapocka felszeletelve, apró csíkokra
- friss baby spenót
- tejföl
- uborka
- fél fej lilahagyma
- 2 szelet rozskenyér
- 2 szelet edámi sajt
Elkészítés: A kenyereket pirítsuk meg. Vajazzuk, mindkét szeletre rakjunk egy szelet sajtot, pakoljunk rá apróra vágott hagymát, friss spenótot, a csíkokra vágott maradék bárányt, és kanalazzunk rá ál-tzatzikit (egy kis pohár joghurtba reszeljünk bele kígyóuborkát és nyomjunk bele fél gerezd fokhagymát, sózzuk, borsozzuk).
A két szeletet pakoljuk egymásra és 210 C-on süssük 5 percig.
(Vagy használjunk szendvicssütőt helyette!)