A legegyszerűbb cheesecake recept. Összesen 15 perc előkészületet igényel és még 30 percet a sütőben.
Annyira jó, hogy egész egyszerűen el kellett csennem egy haveromtól.
Az idei év utolsó Wine and Bike eseményén én csak borral jelentem meg (értsd: azt vittem), viszont a Colorcam-es Dani haverom hozott kétféle sütit. Ebből az egyik pont ez a cheesecake volt.
"Jó-jó, de mitől más ez, mint a többi cheesecake?" - tehetitek fel joggal a kérdést.
Elmondom: semmiben.
Amiért nekem mégis sokkal jobban bejön, mint a többi, az az hogy finoman lehet vele variálni és pillanatok alatt kész van!
Rendhagyó módon úgy közlöm a receptet, ahogy Dani küldte:
És az extra, amit mindenképp: rakhattok a krémbe kevés áfonya vagy ribizli lekvárt (csak éppen pár kávéskanálnyit), szárított gyümölcsöt, mandulát, pisztáciát - az ízlésetekre és a kreativitásotokra van bízva. l
Ha szeretnétek kekszes alapot neki, akkor 2-3 doboz Digestive kekszet (vagy Győri zabfalatokat) vegyetek hozzá, törjétek durvára és keverjétek össze annyi vajjal, hogy jól egyben maradjon.
Sütéshez használjatok közepes méretű, csatos tortaformát.
Karácsonyra (is) tökéletes!