
Vetretze
Van néhány libás étel, de jöjjön most a régi ‘Vetretze’, amit bármilyen húsból el lehet készíteni, de az tény, hogy libamellből a legfinomabb.
A régi receptet most is felpörgettem (és aktuálissá tettem) picit, de ettől csak még jobb lett.
Az aszalt szilva soha nem tesz kárt egy sültben…
- 1/2 kg+ libamell
- 20 dk húsos szalonna (legalább fél centi vstag szeletek)
- 2 fej ‘veres-hagyma’
- aszalt szilva
- kevés olívaolaj
- só
- bors
- gyömbér (friss, ha van)
- friss rozmaring
- borecet
Elkészítés:
A libamellet hosszában vágjuk ketté, egy serpenyőben, kevés olívaolajon süssük meg félig. Sütés közben az olajba dobjunk két rozmaringszárat is.
Vegyük ki, szeljük vastagabb szeletekre. A hagymát vágjuk karikára, tegyük egy mély hőálló tálba, rakjuk rá a libamell szeleteket, sózzuk, borsozzuk. Pakoljuk mellé a szalonnát és az aszalt szilvát. Lassan, 180 C-on süssük 20 percig, majd adjunk hozzá egy kevés gyömbért (lehet őrölt is) és ízlés szerint egy kevés borecetet is. Süssük addig, amíg a mell teteje meg nem pirul.