Az új hét mindig már az előző nap, a 'rápihenéssel', a kényelmes élvezetekkel és nem utolsó sorban a vasárnapi reggelivel kezdődik. Így abszolút nem mindegy, hogy mi az.
Vasárnap reggel az (szinte mindig) a legkényelmesebb reggel. Valahogy az ember jobban be is van lassulva: tovább alszik (ha tud!), lassabban mozog a szobában, még a TV távirányítóját is lassabban veszi fel az ágyról. Lassabban mozog a konyhában is. Kényelmesen.
Ez a kényelmes reggelizés napja: valahogy ilyenkor jobban odafigyelünk az egészre.
A következő recept nagyon egyszerű és nagyon kényelmes: el lehet vele szépen lassan szüttyögni a konyhában, hogy aztán ugyanilyen sebességgel kiélvezzük!
Hozzávalók:
- 1 szelet rozskenyér (személyenként)
- sok paprika, paradicsom (mehet bele kevés koktélparadicsom is)
- közepes fej lilahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- friss petrezselyem
- baby spenót
- 2 db fürjtojás / pirítós - én most a SPARban kaptan, teljesen véletlenül: 200.-ft körül volt 12 db
- worcestershire szósz
- chili
- só, bors
- 1 csapott kávéskanél fűszerpaprika
Elkészítés:
Rittyentsünk lecsót a hagymából, a fokhagymából és a gerezdekre vágott paradicsomból. Sózzuk-borsozzuk és adjunk hozzá 1 kávéskanál fűszerpaprikát. Amikor összeesett, nyomjuk bele a fokhagymát, főzzük tovább 2 percig. Ezután adjuk hozzá a petrezselymet és locsoljuk meg alaposan worcesteshire szósszal. Mielőtt elkészülne (ne főzzük szét a lecsót!) dobjunk bele egy marék friss baby spenótot.
A fürjtojásokból készítsünk tükörtojást, és pirítsunk kenyeret.
A pirítósunkat vékonyan dörzsöljük be fokhagymával, kanalazzunk rá a kész lecsóból, rakjuk rá a két tojást és szórjunk rá egy nagyon kevés chilit.
Ha szeretitek, szórjátok meg még friss petrezselyemmel.