Rizses tonhalsaláta
Szerdán jöttem vissza Londonba, 3 hét magyarországi kiruccanás után.
Három hét hosszú idő - és ha otthon vagyok azért kalóriákban is gazdag.
Így eszembe sem jutott húst csinálni tegnap, valami gyorsat, könnyűt, egyszerűt szerettem volna helyette.
Egyedüli problémát a pilau rizs fűszerkeverék okozhat, de ezt simán helyettesíthetitek ötfűszerrel vagy egy csipetnyi curryvel.
Hozzávalók:
- előfőzött zacskós rizs
- 1 tonhal konzerv
- 1 zsenge zöldbab konzerv
- 2 szál újhagyma
- 1 db édeskrumpli
- pilau rizs fűszerkeverék
- só, bors
A rizst tíz perc alatt főzzük puhára, szűrjük le, tegyük egy mély tálba. Az édeskrumplit vágjuk közepes darabokra, főzzük puhára majd adjuk a rizshez. A hagymát vágjuk apróra, szintén mehet a rizsbe. A babot tegyük forró serpenyőbe és kicsit süssük le, majd mehet a rizsbe, végül a tonhalat (a vizet jól nyomkodjuk ki belőle) adjuk hozzá az egészhez. Ízlés szerint egy picit le is süthetjük serpenyőben.
Az egészet fűszerezzük, jól keverjük össze és hagyjuk hűlni.
Vigyázzunk: tálalás előtt ne legyen hideg, mert a rizs hamar ki fog száradni.
A végén mehet rá egy kevés petrezselyem vagy friss koriander.