Nagy Sándor: Hódítás...a konyhában

2013. május 26.

Toad-in-a-Hole (‘Varangy’) Nagy-Britanniában az 1900-as évek elején jelentek meg az első cikkek egy ‘új és nagyszerű konyhai eszközről’, amely háziasszonyok millióinak segít majd, hogy a családi vacsora hamarabb elkészüljön. Ez volt a gáztűzhely. 1920-ban a piacra került…

tovább olvasom ->
2013. május 24.

Cumberland és Lancashire kolbász recept A Tuba tanyás rendezvényt látva, azt lehetne gondolni, hogy nekem viszonylag könnyebb dolgom volt a kolbászokkal, mert nem akkora macera a sütés. No, ez közel sem volt így, mert hát be is kellett őket tölteni. Pénteken késő délután érkeztem…

tovább olvasom ->
2013. május 22.

Hétvégén lement a Tuba tanyás 4 blogger, 4 kemence rendezvény! Hamarosan írok is róla, és érkeznek a fotók is. Nagyon jól éreztük magunkat, rengetegen voltak/voltatok, nagyon köszönjük! Első galéria erre!

tovább olvasom ->
2013. május 10.

Insta(nt) Gomolya Reggeli A minap Dórával (Lila Füge) és Eszterrel (Fűszer és Lélek) találkoztam, Dóráék lakásában. Épp nagy készülődésben voltak, mert jöttek hozzájuk forgatni. Paprikás krumpli készült, egyszerűen. Tizenegy után értem oda, üres gyomorral, két kávé volt…

tovább olvasom ->
2013. május 05.

Sörös salátaöntet

Sörös salátaöntet Angliában van egy étterem, ahol három fiatal szakács srác, csak sörös kajákkal nyomul. Több mint 20 féle étel van az étlapon és ezeknek több, mint a fele tartalmaz valamilyen formában sört. Nem viccelnek: levesben, a főételben, sőt, még a desszertben is van…

Sörös salátaöntet
tovább olvasom ->
2013. május 05.

Hónap vége: Leftover Pie / vagy inkább pasty / Azaz: pie, maradékokból.Szomorú de igaz: egyre többen és egyre többször jutnak oda hó végére, hogy szinte semmi nincs a hűtőben. És nem is nagyon tudnak venni semmit: marad pár ezer forint, de valamikor még annyi se. Jön a sárga…

tovább olvasom ->
2013. május 03.

Hónap eleje: Egyszerű vajas steak

Hónap eleje: Egyszerű vajas steak Nagyon egyszerű elkészíteni, mindösszesen 5-10 perc alatt kész a hús. Május van, jön a spárga végre: a krumplival együtt az meg a következő 15 perc. És nincs vele macera. Ennél egyszerűbb (és az egyszerűségében is szép) ebédet nem nagyon…

Hónap eleje: Egyszerű vajas steak
tovább olvasom ->
2013. május 03.

Tuba Tanya - a Nagy Ebéd

Hajdúszoboszló, madártávlatból - fotó: Nagy Balázs Tuba Tanya - a Nagy Ebéd 4 gasztroblogger, 4 kemence és egy igazi vidéki tanya A Hajdúszoboszló melletti tanya egy igazán szuper eseménynek ad otthont. Mi négyen ott leszünk! Gyertek ti is! … Tuba Tanya: A Nagy Ebéd…

Tuba Tanya - a Nagy Ebéd
tovább olvasom ->
süti beállítások módosítása