
Tésztasaláta
Egy régi recept még a Batthyány utcából.
***
Húsvét után vagyunk: nem kéne most nehezet enni.
Ezt a receptet szintén Angliában lestem el egy ottani ismerősömtől.
Nyár, meleg. Az ember valami könnyűre vágyik, valami finom borral, egy könyvvel a kezében, egy karosszékben, teraszon, tornácon vagy egy pokrócon a parkban. A most következő tésztasalátát nyugodtan magunkkal vihetjük bárhova, mert hidegen is fogyasztható, igazi könnyű nyári ebéd.
Hozzávalók:
(4 személyre)
- ½ zacskó csavart tészta
- egy fél kígyóuborka
- 1 csomag mogyoró
- 1 kis csomag feta sajt
- 1 fej lilahagyma
- olívaolaj
- opciósan: bazsalikom
- só
Elkészítési idő: 15 perc
Sós vízben tegyük fel a tésztát főni. Amíg a tészta elvan magában, egy seprenyőben, kevés olívaolajon pirítsuk meg a zacskó mogyorót, vigyázva, hogy meg ne égjen. Ha kész, hámozzuk meg az uborkát és a fetával együtt vágjuk kockákra. A hagymánkat szeleteljük vékony karikákra. Meg is piríthatjuk.
Ha a tészta puha, szűrjük le, tegyük egy nagy tálba és a többi hozzávalóval jól keverjük össze.
Opciósan apróra vágott bazsalikomot is tehetünk bele.
A tetejét öntsük le egy nagyon kevés balzsamecettel vagy olívaolajjal.
Mehet mellé valami jó rosé fröccs!