Megint péntek, én pedig megint egy másnaposság-űző recepttel jövök, hogy könnyebben induljon a holnap! 'Másnapos reggelik' blokk - 2. rész.
Ízbomba! Tuti recept! Itt aztán lesz minden, ami a csövön kifér: édeskés, sós, fűszeres, krémes, csodálatosan karamellizált. Arra azért most is figyeljünk, hogy már ma este rakjuk egybe a hozzávalókat a hűtőben, ha másnap akarunk kezdeni vele valamit - legalább ennyit könnyítsünk a másnapos főzőcskén.
Fetás rántotta, karamellizált hagymán
Hozzávalók:
- 4 tojás
- egy közepes méretű vöröshagyma
- 2 kávéskanál barna cukor
- 1/2 evőkanálnyi vaj (lehet sózott)
- 1 dl tej
- kevés olívaolaj
- snidling vagy újhagyma
- 15 dkg feta
Elkészítés: Egy serpenyőben közepes hőfokon olvasszuk fel a vajat az olajjal. Ha elolvadt, adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és a barna cukrot majd közepes lángon egészen addig süssük a hagymát, amíg el nem kezd bebarnulni, szépen karamellizálódni. Figyeljünk oda (már amennyire tudunk másnap, ugye...), hogy ne égjen le.
Egy tálban keverjünk simára 4 tojást, tejjel. Ha úgy látjuk a hagyma már oké, akkor öntsük rá a tojást, kavarjuk össze és amikor már látszódik, hogy kezd összeállni, morzsoljuk rá a feta felét. Keverjük el és süssük addig, amíg masszívan egybe nem áll (de ne szárítsuk ki).
Azonnal tálaljuk, a tetejére pedig mehet egy kis apróra vágott újhagyma (vagy snidling), mellé pedig vajas pirítós!
...
Ma estére pedig jó szórakozást!