Gyilkos grill pác
Egyszerű, mint az egyszeregy, és kerti partikhoz, grillekhez, elképesztően finom egy pác.
Ne csak csirkéhez, de disznóhoz és bárányhoz is ideális – a bőrös kacsamellről nem is beszélve.
Ha mégis csirkénél maradnátok, akkor mindenképpen combot javaslok a sütéshez, ha meg mell mellett teszitek le a voksotokat, akkor meg az mindenképp legyen bőrös.
Hozzávalók:
- 3 dl akácméz
- 2 kávéskanál csípős mustár
- 3 kávéskanál magos mustár
- 2 kávéskanál mustár por vagy sima mustár
- kevés olívaolaj
- 2 gerezd fokgyma
- 1/2 kávéskanál koriander (lehet friss is, abból egy marék kell apróra vágva)
Keverjétek össze a hozzávalókat majd nyomjátok bele a két gerezd fokhagymát, adjátok hozzá a koriandert. Adjatok hozzá egy nagyon kevés (max három evőkanál) olívaolajat, kóstoljátok meg: ha kell még bele só, vagy bors, akkor ne kíméljétek.
Forgassátok meg benne húst, fedjétek le és tegyétek a hűtőbe minimum egy órára.
A grillen süssétek piros-puhára. Sütés közben kenegessétek a megmaradt mustáros páccal.
Ha bőrös kacsamellet vagy csirkemellett választottatok, akkor mindig bőrrel lefelé kezdjétek a sütést. Ugyanúgy, mintha serpenyőben sütnétek.
Újhagymával, grillezett kenyérrel vagy pirítóson, barbecue szósszal, mustárral, párolt hagymával – meg a többivel – tálaljuk.